Uutiset

img
Multaa ja mukuloita -hanke tuo kiertotalouden päiväkoteihin 16.9.2020
Multaa ja mukuloita -hankkeessa kiertotalous viedään päiväkotien arkeen muun muassa matokompostorin ja sienten istuttamisen avulla. Hankkeen tavoitteena on ruoan arvostuksen lisääminen, ruokahävikin pienentäminen ja kierrätykseen perustuvan jätehuollon tutuksi tekeminen.
Lue lisää
Maski maassa
SYKE ja THL selvittävät muovien ympäristö- ja terveyshaittoja 16.9.2020
Suomen ympäristökeskus SYKE on käynnistänyt yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa tutkimushankkeen, jossa selvitetään ympäristöön päätyvien muovien ympäristö- ja terveyshaittoja. Hankkeessa kootaan jo olemassa olevaa tutkimustietoa muovien vaikutuksista ympäristöön, eliöihin ja ihmisiin sekä arvioidaan tiedon tasoa ja osa-alueita, joista lisätietoa vielä tarvitaan.
Lue lisää
Ruoka-annos
Kiertotaloushankintojen osaamista vahvistetaan kunnissa 10.9.2020
Julkiset kiertotaloushankinnat ovat ajankohtaisia monessa kunnassa. Elokuun lopulla järjestetyssä Kiertotaloushankintojen verkkokoulutuksessa kuultiin puheenvuoroja kuntien asiantuntijoilta ja yritysten edustajilta. Lisäksi pohdittiin yhdessä, miten kiertotaloushankintoja voi omassa kunnassa viedä eteenpäin.
Lue lisää
img
Kiertotalouden pyörään vauhtia – Circwaste-kunnat ja -alueet aktiivisia ohjelmatyössä 26.8.2020
Kiertotalouden syksy on täynnä ohjelmaa. Yhdeksi kiertotalouden kohokohdaksi nousee nyt viimeisteltävä Kiertotalouden strateginen ohjelma. Syksyn aikana päivitetään myös valtakunnallinen jätesuunnitelma.
Lue lisää
Pientalon rakennustyömaa
Resurssiviisasta pientaloa rakentamassa 26.8.2020
Kiinnostus ekologista rakentamista kohtaan on kasvussa, ja työkaluja rakennuksen energia- ja materiaalitehokkuuteen tarvitaan lisää. Satakunnan ammattikorkeakoulu tutki pientalon rakennusjätteiden syntypaikkalajittelua ja pientalon hiilijalanjälkeä.
Lue lisää
Vihannkset_kuvaSiniHarvo
Ruoka-aputoiminnassa resurssipulaa: tarvetta rahalle, ruokalahjoituksille sekä vapaaehtoiselle työvoimalle 13.8.2020
Rahan ja resurssien jatkuvuuden puute on merkittävin pullonkaula ruoka-avun järjestämisessä, kertoo Luonnonvarakeskus (Luke) tiedotteessaan.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu