Uutiset

Biomuovikupit
SAPEA: Biohajoavalla muovilla ei voi oikeuttaa huonoa jätehuoltoa 18.1.2021
Biohajoavilla muoveilla on roolinsa muovin ympäristöön kertymisen vähentämisessä. Sillä ei voi kuitenkaan oikeuttaa huonoa jätehuoltoa ja tehotonta kierrätystä, todetaan Euroopan tiedeneuvontahanke SAPEA:n raportissa.
Lue lisää
Koeputket
Kemikaali- ja hankintakoulutusta kuntien ekotukihenkilöille 18.12.2020
Turun ammattikorkeakoulu on toteuttanut yhteistyössä Turun kaupungin Ekotuen kanssa itseopiskeluun soveltuvan verkkokemikaalikoulutuksen, jonka päätavoitteena on tarjota perustietoa kemikaaleista, niiden mahdollisista haittavaikutuksista sekä niiden esiintymis- ja toimintatavoista.
Lue lisää
Kierrätyspiste
Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti 10.12.2020
Uutta alueellista seurantatietoa kotitalousjätteen määristä ja kierrätysasteesta: Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti. Osalla kuntaseuduista näkyy heikkoa positiivista kehitystä, mutta tahtia on kiristettävä, jotta EU:n kierrätystavoitteet saavutetaan ajallaan.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa pihalla 285
Hyviä tekoja jääkaapin ovella 16.11.2020
Hyvä ruoka on perustarve, mutta se tuo elämään myös iloa – ehkä jopa rakkauttakin. Lokakuussa käynnistyi kampanja, johon meistä jokainen voi osallistua tekemällä jääkaapin ovella hyviä valintoja: Rakasta joka murua -kampanja kiinnittää huomion ruokahävikkiin ja biojätteiden lajitteluun.
Lue lisää
Kiertotalousindikaattorit kuvituskuva
Kiertotalousmittarit ohjaavat kestävämpiin valintoihin 11.11.2020
Kuinka kiertotalousliiketoimintaa voidaan Suomessa mitata? Miten kotitalouksien kierrätys on kehittynyt alueellisesti? Lisääkö kiertotalous hyvinvointia? Suomen ympäristökeskus ja Tilastokeskus järjestävät kaksiosaisen webinaarin kiertotaloudesta 9.–10.12.
Lue lisää
Rakentaminen
Kiertotalouden palvelukeskus tukee kuntia kestävissä julkisissa hankinnoissa 29.10.2020
Circwaste – Kiertotalouden palvelukeskus -osahankkeessa toteutetaan erilaisia resurssitehokkuuden tukipalveluita. Julkisten hankintojen tukipalvelulla edistetään resurssitehokkaita ja kemikaaliviisaita julkisia hankintoja.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu