Uutiset

img
Uusi jätesuunnitelma luotsaa meitä rakentamaan yhdessä kiertotalousyhteiskuntaa 24.11.2021
Circwaste-hankkeen tehtävänä on edistää valtakunnallisen jätesuunnitelman toimeenpanoa ja viedä eteenpäin kiertotalouden tavoitteita. Hankkeen viimeisellä jaksolla edistettäväksi saadaan uusi ja entistäkin parempi jätesuunnitelma, jonka luonnos on juuri ollut lausuntokierroksella.
Lue lisää
Havumetsä
Montinutra kehittää suomalaisesta kuusenpurusta uusia tuotesovelluksia 15.11.2021
Montinutra kehittää, tuottaa ja kaupallistaa kuusen sahanpurusta uusia tuotteita. Yleensä metsäteollisuuden teollisia sivuvirtoja hyödynnetään energiantuotannossa tai myydään maailmalle briketteinä ja pelletteinä.
Lue lisää
Matkapuhelin
Tutkimus: älypuhelinten ja -televisioiden metallien ja mineraalien kierrättäminen on hankalaa – suunnittelu avainasemassa 2.11.2021
Digitaalisille ratkaisuille asetetaan suuria odotuksia ilmastotavoitteiden saavuttamisessa, mutta niiden ympäristövaikutuksia ei tunneta laajasti.
Lue lisää
Rakennustyömaa
Ennakoiva suunnittelu avainasemassa kun uusiomateriaaleja käytetään rakentamishankkeissa 25.10.2021
Kiertotalous ja uusiomateriaalit ovat kasvavia teemoja yhdyskuntarakentamisessa. Onko kyseessä vain viherpesu vai aito yritys kohti vastuullisempaa rakentamista? Turussa on kääritty hihat ja vastauksia haetaan uuden hankkeen kautta.
Lue lisää
Ihmiset ja puhelimet
CircBrief: Elektroniikka ja kiertotalous 29.9.2021
Elektroniikan arvoketju on maailmanlaajuinen ja käsittää useita vaiheita, joista jokaisella on merkittäviä kestävyysvaikutuksia. Circwaste-hankkeen uusi julkaisu esittelee elektroniikkalaitteiden elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia ja ratkaisuja niihin.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa pihalla 285
Isojen asioiden äärellä 14.9.2021
Jätehuollossa ollaan isojen asioiden äärellä, kun tuore jätelaki saa pian tuekseen uusia asetuksia ja niiden myötä yhä selkeämpiä suuntaviivoja materiaalien kierrätyksen tehostamiselle.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu