Uutiset

Julkishankintatuolit Jonas Jacobsson
Julkiset hankinnat tukemaan kiertotaloutta 29.5.2020
Julkiset hankinnat on otettu kiertotalouden edistämisen keinovalikoimaan vaihtelevasti eri maissa, vaikka niiden mahdollisuudet vauhdittaa kiertotaloutta onkin laajasti tunnistettu. Erityisesti Pohjoismaista ja Hollannista löytyy hyviä malleja kiertotalouden edistämiseksi hankinnoissa, kertoo Circular Public Procurement -hankkeessa tehty selvitys.
Lue lisää
Kestävä kehitys kuvituskuva
Kunnat kestävän kehityksen toteuttajina -tilaisuuden esitykset 18.5.2020
Kunnat kestävän kehityksen toteuttajina -tilaisuus 7.5.2020 kokosi yhteen laajan joukkion kuntia eri puolilta Suomea.
Lue lisää
img
Vuoden Kiertopalkinto Tracegrow Oy:lle – käytettyjen paristojen metallit lannoitteiksi 7.5.2020
Vuoden Kiertopalkinto on myönnetty Tracegrow Oy:lle, joka valmistaa nestemäistä hivenravinnelannoitetta vanhoista murskatuista alkaliparistoista. Kiertopalkinto nostaa vuosittain esille kiertotaloutta edistyksellisesti edistäviä tahoja tai hankkeita.
Lue lisää
img
Vuoden kiertotalouskunta -kilpailu käynnistyy – teemana rakentaminen ja rakennettu ympäristö 5.5.2020
Kuntaliitto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Sitra haastavat kaikki Suomen kunnat kisaamaan kiertotalouskunnan tittelistä. Tänä vuonna kilpailussa etsitään parhaita kunnissa tehtyjä toimintamalleja, jotka liittyvät rakentamiseen ja rakennettuun ympäristöön.
Lue lisää
img
Suomi kiertotalouden eturintamassa Euroopan ympäristökeskuksen raportissa 29.4.2020
Euroopan ympäristökeskuksen resurssitehokkuutta ja kiertotaloutta käsittelevässä raportissa esitetään arvio siitä, miten eri Euroopan maat ovat lähestyneet resurssitehokkuuden ja kiertotalouden aiheita oman maansa toiminnassaan. Raporttiin on myös tunnistettu trendejä ja suuntaviivoja, joita eri maissa on lähdetty viemään eteenpäin.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa 285
Kiertotalouden siivin kohti kestävää kehitystä 29.4.2020
Euroopan komissio käynnisti vuoden alussa vihreän kehityksen ohjelman. Ohjelmassa painotetaan, että täydelliseen kiertotalouteen siirtyminen on edellytys ilmastotavoitteiden toteutumiselle, luontoympäristöjen suojelulle ja talouden kilpailukyvyn säilyttämiselle.
Lue lisää
Kaikki uutiset