Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Biomuovikupit
SAPEA: Biohajoavalla muovilla ei voi oikeuttaa huonoa jätehuoltoa 18.1.2021
Biohajoavilla muoveilla on roolinsa muovin ympäristöön kertymisen vähentämisessä. Sillä ei voi kuitenkaan oikeuttaa huonoa jätehuoltoa ja tehotonta kierrätystä, todetaan Euroopan tiedeneuvontahanke SAPEA:n raportissa.
Lue lisää
Koeputket
Kemikaali- ja hankintakoulutusta kuntien ekotukihenkilöille 18.12.2020
Turun ammattikorkeakoulu on toteuttanut yhteistyössä Turun kaupungin Ekotuen kanssa itseopiskeluun soveltuvan verkkokemikaalikoulutuksen, jonka päätavoitteena on tarjota perustietoa kemikaaleista, niiden mahdollisista haittavaikutuksista sekä niiden esiintymis- ja toimintatavoista.
Lue lisää
Kierrätyspiste
Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti 10.12.2020
Uutta alueellista seurantatietoa kotitalousjätteen määristä ja kierrätysasteesta: Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti. Osalla kuntaseuduista näkyy heikkoa positiivista kehitystä, mutta tahtia on kiristettävä, jotta EU:n kierrätystavoitteet saavutetaan ajallaan.
Lue lisää
Tuuli Myllymaa pihalla 285
Hyviä tekoja jääkaapin ovella 16.11.2020
Hyvä ruoka on perustarve, mutta se tuo elämään myös iloa – ehkä jopa rakkauttakin. Lokakuussa käynnistyi kampanja, johon meistä jokainen voi osallistua tekemällä jääkaapin ovella hyviä valintoja: Rakasta joka murua -kampanja kiinnittää huomion ruokahävikkiin ja biojätteiden lajitteluun.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset
loikka spessunoston kuva

Ratkaisujen Suomi – Materiaaliloikka.fi

Tutustu kiertotalouden hyviin esimerkkeihin ja jaa omat materiaaliloikkasi muille.

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Tilastoinnin avulla voidaan seurata kierrätystavoitteiden täyttymistä ja niihin liittyvien politiikkatoimien onnistumista. Kierrätys on kuitenkin paljon muutakin kuin lainsäädäntöä ja velvoitteita: se on jokaisen henkilökohtainen mahdollisuus vaikuttaa ympäristön tilaan ja tulevaisuuteen, kirjoittaa Heidi Pirtonen.

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

Hyviä uutisia Suomesta

Kankaan alueen jätepiste
Jyväskylän Kankaan kaupunginosan jätedataa voi seurata verkossa 20.1.2021
Jyväskylän kaupungin Circwaste-osahankkeessa kehitetään Kankaan kaupunginosan älyjätehuoltoa. Eri jätejakeiden syväkeräyspisteet toimivat sähköisillä lukoilla, jotka avataan avainlätkillä.
Lue lisää
Jenni Nurmi
Väyläviraston tiehankkeessa käytetty uusiomateriaali sai infrarakentajien hyväksynnän 17.12.2020
Prizztech Oy:n ja Porin kaupungin Circwaste-hankkeen osaprojektissa tutkittiin Ecolan Infra®TR -tuhkarakeen ominaisuuksia. Uusiomateriaalia käytettiin kokonaisen vuoden ajan Väyläviraston Söörmarkun eritasoliittymähankkeessa Porissa.
Lue lisää
Puutarhakomposti
Helsingin alueellinen biomassakartoitus luo pohjaa kiertotalousliiketoiminnalle 10.12.2020
Helsingin kaupungin 6Aika-strategiaan kuuluvassa CircVol-hankkeessa kartoitettiin, minkälaisia biologisia virtoja, kuten teollisuuden biojätteitä, pääkaupunkiseudulla syntyy. Hanke toteuttaa myös Helsingin kaupungin tänä vuonna julkaiseman kierto- ja jakamistalouden tiekartan tavoitteita.
Lue lisää
Biojäteastia pihalla
Biokimppa-kampanja innostaa biojätteen lajitteluun Hämeessä 4.12.2020
Loimi-Hämeen Jätehuolto aloitti huhtikuussa Biokimppa-kampanjan, joka nostaa esiin jäteyhtiön 25-vuotisjuhlien teemaa, biojätettä. Asukkaat voivat ottaa käyttöönsä perheen tai naapurusten kesken ilmastoidun BioSelect-astian, jonka tyhjennysväli voi olla kesälläkin jopa neljä viikkoa.

Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.

  • Tulosta sivu