Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

img
Kiertotalous Pohjoismaissa – kuinka se tehdään? 29.4.2022
Pohjoismaiden ministeriöneuvoston kiertotalouden työryhmä järjestää kaikille avoimen ja ilmaisen kiertotalouskonferenssin 16. kesäkuuta 2022 Oslossa.
Lue lisää
Materiaalitori logo
Tapahtuma: Uutta liiketoimintaa kiertotaloudesta -työpaja kymenlaaksolaisille yrityksille 13.4.2022
Tervetuloa Sivuvirrat Materiaalitorille -työpajaan 2.6.2022, jossa opitaan tunnistamaan hukkaresursseja ja muuttamaan ne tuloiksi!
Lue lisää
Kaupunkiviljelyä Kaskelantiellä Helsingissä
Kaupunkiviljely tukee ruoan saatavuutta 8.4.2022
Kaupunkiviljely on paitsi mukava harrastus, myös osa tulevaisuuden ruokaturvaa.
Lue lisää
Verkosto
Verkostotyö vauhdittaa kiertotalouden kehittämistä – Euroopan laajuinen tutkimus julkaistu 31.3.2022
Uudelleenkäyttöverkostot ovat keskeisiä toimijoita jätehierarkian toteutumisessa sekä kiertotalouteen siirtymisessä, kertoo Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen teettämä tutkimus.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

Circtalk – Uusi webinaarisarja kiertotaloudesta

Circtalk-webinaarisarja kokoaa yhteen kiertotaloudesta kiinnostuneet ihmiset, nostaa esiin ajankohtaisia ilmiöitä ja levittää hyviä kiertotalouskäytäntöjä. Tervetuloa mukaan!

loikka spessunoston kuva

Vaikuttavien ratkaisujen tietopankki – Kestävyysloikka.fi

Etsitkö kiinnostavia kiertotaloustekoja tai haluatko tuoda oman tekosi esille! Kestävyysloikka on kaikille avoin tietopankki ja jakamisalusta edistyksellisille ilmasto-, kiertotalous- ja luontoratkaisuille! 

Jätteet kiertämään toimistoissa - Rakasta joka murua!

Laadimme oppaaan toimisto-organisaatioiden lajittelun motivoimiseksi ja tiedon lisäämiseksi sekajätteen vähentämisen merkityksestä. Tartu toimeen, tutustu oppaaseen ja toteuta vaikkapa toimiston lajittelukampanja! 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Jotta kiinteistö- ja rakennusalaa voidaan kehittää kiertotalouden mukaisesti, tarvitaan indikaattoreita kuvaamaan nykyistä tilaa ja kehityssuuntaa. Valtakunnallisten indikaattoreiden lisäksi tarvitaan myös kaupunki- tai seututason indikaattoreita, kirjoittavat Henna Teerihalme ja Tiina Haaspuro.

Hyviä uutisia Suomesta

Kukkasen koulun aula
Kierrätyskalusteilla säästettiin lahtelaisessa koulussa yli 70 000 kiloa luonnonvaroja 7.3.2022
Lahden kaupunki on solminut kierrätyskalusteiden puitesopimuksen kolmen toimittajan kanssa. Kierrätystuotteiden valinta laski kalustehankinnan hintaa Kukkasen peruskoululla neljäsosaan vastaavan tasoiseen uushankintaan verrattuna.
Lue lisää
Ruokahävikin mittaus
Ruokahävikin seuranta tuottaa tulosta kunnissa 21.1.2022
Monet suomalaiset kaupungit ovat kokeilleet ruokapalveluissaan erilaisia seurantajärjestelmiä ruokahävikin mittaamiseksi ja vähentämiseksi. Circwaste-hanke selvitti, miten Lappeenrannan, Imatran, Jyväskylän ja Porin kaupungit ovat onnistuneet taklaamaan ruokahävikkiä seurannan tuottaman tiedon avulla.
Lue lisää
Lahden kaupunkisukset
Vaikuttavaan viestintään tarvitaan mielikuvitusta, konkretiaa sekä heittäytymistä 20.12.2021
Circwaste-edelläkävijäkunnat Lahti ja Lappeenranta juhlivat kuluvana vuonna 2021 ympäristöpääkaupunki sekä Green Leaf-juhlavuotta. Vuoteen on sisältänyt paljon erilaisia viestinnällisiä tempauksia ja tapahtumia. Myös Circwaste-hankkeessa viestintävuosi 2021 on ollut monipuolinen.
Lue lisää
Essut
Lapset ja nuoret harjoittelevat kiertotaloustekoja riihimäkeläisissä kouluissa 29.11.2021
Kiertotalous on yksi Riihimäen kaupungin kärkihankkeista, ja vuodesta 2019 asti kunnan jokaisella koululla on ollut kiertotalousvastaava. Ala- ja yläkouluille on laadittu myös kiertotalouden opetussuunnitelmat.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.

  • Tulosta sivu