Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

img
Uusi jätesuunnitelma luotsaa meitä rakentamaan yhdessä kiertotalousyhteiskuntaa 24.11.2021
Circwaste-hankkeen tehtävänä on edistää valtakunnallisen jätesuunnitelman toimeenpanoa ja viedä eteenpäin kiertotalouden tavoitteita. Hankkeen viimeisellä jaksolla edistettäväksi saadaan uusi ja entistäkin parempi jätesuunnitelma, jonka luonnos on juuri ollut lausuntokierroksella.
Lue lisää
Havumetsä
Montinutra kehittää suomalaisesta kuusenpurusta uusia tuotesovelluksia 15.11.2021
Montinutra kehittää, tuottaa ja kaupallistaa kuusen sahanpurusta uusia tuotteita. Yleensä metsäteollisuuden teollisia sivuvirtoja hyödynnetään energiantuotannossa tai myydään maailmalle briketteinä ja pelletteinä.
Lue lisää
Matkapuhelin
Tutkimus: älypuhelinten ja -televisioiden metallien ja mineraalien kierrättäminen on hankalaa – suunnittelu avainasemassa 2.11.2021
Digitaalisille ratkaisuille asetetaan suuria odotuksia ilmastotavoitteiden saavuttamisessa, mutta niiden ympäristövaikutuksia ei tunneta laajasti.
Lue lisää
Rakennustyömaa
Ennakoiva suunnittelu avainasemassa kun uusiomateriaaleja käytetään rakentamishankkeissa 25.10.2021
Kiertotalous ja uusiomateriaalit ovat kasvavia teemoja yhdyskuntarakentamisessa. Onko kyseessä vain viherpesu vai aito yritys kohti vastuullisempaa rakentamista? Turussa on kääritty hihat ja vastauksia haetaan uuden hankkeen kautta.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset
loikka spessunoston kuva

Ratkaisujen Suomi – Materiaaliloikka.fi

Tutustu kiertotalouden hyviin esimerkkeihin ja jaa omat materiaaliloikkasi muille.

Jätteet kiertämään kotitoimistoissa - Rakasta joka murua!

Laadimme oppaaan kotitoimistojen lajittelun motivoimiseksi ja tiedon lisäämiseksi sekajätteen vähentämisen merkityksestä. Tartu toimeen ja tutustu kotitoimiston lajitteluvinkkeihin!

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Uudelleenkäytön tulee tulevaisuudessa olla yhtä saavutettavaa ja toimia yhtä varmasti kuin jätehuolto tällä hetkellä toimii. Uudelleenkäyttö ei voi mennä kiinni kriisiaikoina – jätehuoltokaan ei voi, kirjoittaa Katja Viberg.

Hyviä uutisia Suomesta

Essut
Lapset ja nuoret harjoittelevat kiertotaloustekoja riihimäkeläisissä kouluissa 29.11.2021
Kiertotalous on yksi Riihimäen kaupungin kärkihankkeista, ja vuodesta 2019 asti kunnan jokaisella koululla on ollut kiertotalousvastaava. Ala- ja yläkouluille on laadittu myös kiertotalouden opetussuunnitelmat.
Lue lisää
Turku ilmakuva
Turun kiertotalouden tiekartta haastaa tekemään muutosta yhdessä 24.11.2021
Turun kaupunki tavoittelee kestävyyttä kokonaisvaltaisesti – kaupungin tavoitteena on olla resurssiviisas vuonna 2040 ja hiilineutraali jo vuonna 2029. Turun koko aluetta ohjaava kiertotalouden tiekartta on yksi tärkeimmistä työkaluista näiden tavoitteiden saavuttamisessa.
Lue lisää
img
Sairaalahankkeen jätehuoltokonsepti uusiksi yhteistyössä henkilöstön kanssa 16.11.2021
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on ollut mukana Circwaste-hankkeessa ja nyt työn tulokset alkavat näkyä.
Lue lisää
Biojätesäiliö
Salpakierron palvelukokeilu vähensi biojätteen määrää sekajätteen seassa 3.11.2021
Salpakierto Oy huolehtii Lahden seudulla jätelain mukaisista yhdyskuntajätehuollon palveluista, kuten jätteiden vastaanotosta ja käsittelystä. Syksyllä 2020 Lahdessa aloitettiin poikkeusluvalla biojätteen keräykseen liittyvä kokeilu, joka on onnistunut erinomaisesti.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.

  • Tulosta sivu