Uutisia alueilta

Korjausompelua
Jyväskylässä kannustetaan kiertotalouteen käyttäjälähtöisillä kokeiluilla 23.11.2020
Ympäristöystävällisen elämäntavan oppeja jaettiin nuorten tuottamassa somesarjassa ja kaupungin kestävyyttä edistävät palvelut koottiin yhteen verkkosivustolle. Jyväskylässä asukkaiden omat ideat jalostuvat aidoksi kiertotaloustoiminnaksi.
Lue lisää
Pavut, Pavut
Lounais-Suomessa potentiaalia proteiinikasvien tuotantoon 19.11.2020
Lounais-Suomessa kartoitettiin proteiinikasvien viljelyn nykytilaa sekä tuotantopotentiaalin kasvun ja jalostuksen mahdollisuuksia tuotannon arvoketjussa. Selvitys piti sisällään sekä ruokakasviproteiinituotannon että rehuvalkuaistuotannon Lounais-Suomen alueella.
Lue lisää
Aurajoki yöllä
Rakentamisen kiertotalouteen vauhtia Lounais-Suomessa 18.11.2020
Lounais-Suomi on yksi Circwaste-alueista, joilla edistetään kiertotaloutta. Lounais-Suomessa on valmistunut selvitys, jossa tarkastellaan kiertotalouden mukaisen rakentamisen potentiaalia maakunnassa.
Lue lisää
Liikuttamo
Jätteen syntyä voi vähentää monin menetelmin 27.10.2020
Circwaste-hankkeen teemawebinaarissa pureuduttiin jätteen synnyn ehkäisyyn. Päivän aikana kuultiin esityksiä yhteiskäytöstä ja lainaamisesta, ruokahävikin vähentämisestä sekä materiaalien uudelleenkäytöstä.
Lue lisää
img
Hämeenlinnassa tehdään töitä rakentamisen kiertotalouden edistämiseksi 9.9.2020
Jo 1990-luvulla Hämeenlinnan kaupungin organisaatiossa nousi esille, että kaupungin maa-aineshuollon kiertotaloutta tulee kehittää. Kehitystyö on toiminut ja nyt pilottikohteista saadaan hyviä tuloksia.
Lue lisää
Kierrätys
Circwaste-edelläkävijäkunnat taklaamassa jätteen syntyä 1.9.2020
Circwaste-edelläkävijäkunnissa on käynnissä useita kiinnostavia hankkeita, joilla edistetään kierrätystä ja vähennetään jätteen syntyä.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu