Gå till innehållet

Aktuellt

img
Vi behöver alla stöd i övergången till en hållbar delningsekonomi 21-07-2021
Övergången från privat ägande till delningsekonomi kräver en stor förändring av både affärslogiken och människornas konsumtionsmönster. En hållbar övergång kräver därför stöd och omstrukturering av gamla strukturer.
Läs mer
Kiertotalouden edelläkävijäkunnat kuvake
Framsteg i föregångarkommuner inom cirkulär ekonomi 28-04-2021
Företrädare för tio kommuner delade med sig av resultat från arbetet med och erfarenheter av cirkulär ekonomi på mötet, som äger rum en gång per halvår. Dessutom tog man del av och diskuterade strategiprogramförslaget för cirkulär ekonomi.
Läs mer
Ksylitolia kaurasta
Årets Vandringspris till Fazers xylitolfabrik – pionjärföretaget tillverkar industriellt xylitol av havreskal 28-04-2021
Årets Vandringspris går till Fazers xylitolfabrik. Fazer bygger en globalt sett unik produktionsanläggning i Lahtis där man tillverkar xylitol av havreskal. Anläggningen är ett praktexempel på innovationer i den moderna cirkulära ekonomin.
Läs mer
Biokaasulla Jyväskylässä
Programmet för cirkulär ekonomi innebär lösningar på miljömässiga och ekonomiska utmaningar 19-03-2021
Förslaget till strategiskt program för cirkulär ekonomi beskriver metoder och mål genom vilka cirkulär ekonomi ska göras till grunden för den finländska ekonomin före år 2035.
Läs mer
Mera nyheter

En uppvisning av kunskap för cirkulär ekonomi - kolla in delprojekten!

I projektet CIRCWASTE genomförs närmare 20 pilotprojekt, som producerar konkreta resultat. Projekten är koncentrerad till Norra Karelen, Mellersta Finland, Södra Karelen och Sydvästra Finland.

Kopiera och återvinn goda idéer
Vi tar ett materialkliv tillsammans
Vi öppnar kompetensens skyltfönster
Vi gör Finland etta på cirkulär ekonomi

Goda nyheter från Finland

img
Att återvinna avfall gjordes till ett spel i Kangas i Jyväskylä 21-07-2021
I februari genomfördes ett experiment inom ett av delprojekten i Circwaste i Jyväskyläs Kangasområde, där deltagarnas avfallsbeteende övervakades och påverkades genom spelifiering.
Läs mer
img
På den automatiska stationen i Libelits betalar du bara för det du lämnar kvar 21-07-2021
Syftet med den automatiserade stationen är att underlätta hanteringen av kundernas avfall och att öka antalet tjänster som tillgodoser konsumenternas behov på ett mer mångsidigt sätt, utan att begränsa användningstiden.
Läs mer
img
Ett kompetenskluster för koldioxidneutralt byggande skapas i Lahtis 21-07-2021
Centret för utveckling av kolneutralt byggande fokuserar på globala megatrender: produktion av förnybar energi, minimering av energianvändningen, återvinning av rivningsmaterial och användning av organiska material som kolsänkor i byggnader.
Läs mer
img
Enhetliga förpackningsmarkeringar utvecklar kundupplevelsen inom livsmedelssektorn 21-07-2021
Projektet med en gemensam informationsmodell kommer att skapa ett gemensamt digitalt språk för livsmedelssektorn som kommer att få informationen att flöda sömlöst genom hela värdekedjan, hela vägen fram till konsumenterna.
Läs mer
Mera regionala nyheter
  • Skriv ut sidan