Ajankohtaista

Kuvituskuva yhteistyötä tietokoneiden ääressä
Kiertojäte-hankkeessa selvitetään kuntien kiertotaloustoimia 4.12.2019
Kiertotalouteen siirtyminen tuo tullessaan uudenlaista kierrätystoimintaa. Suomen ympäristökeskuksen Kiertojäte-hankkeessa selvitetään kuntien nykyisiä ja tulevia jätteenkäsittelyyn ja kiertotalouteen liittyviä toimijoita sekä sivuvirtojen hyödyntäjiä.
Lue lisää
img
Kiertotaloutta edistävät hankkeet koottu yhteen 2.12.2019
Suomen ympäristökeskuksen ja Circwaste-hankkeen ylläpitämä työkalu kokoaa yhteen kiertotaloutta edistäviä hankkeita aluekohtaisesti ja teemoittain.
Lue lisää
Muovipakkauksia
Muovi ja muut kiertotalouden ajankohtaiset 28.11.2019
Miten jätelainsäädäntö on muuttumassa? Miten kiertotalous näkyy hallitusohjelmassa? Millaisia ideoita on ilmassa vaikkapa muovin kulutuksen rajoittamiseksi? Ympäristöneuvos Anna-Maija Pajukallio ympäristöministeriöstä piti tilannekatsauksen Circwaste-konsortion tapaamisessa.
Lue lisää
Kuva Kai Widell 285
Ympäristöjalanjälkimenetelmä tarjoaa keinoja arvioida tuotteiden ja organisaatioiden hiilijalanjälkeä 27.11.2019
Yrityksien toiminta ja tuotteet vaikuttavat ympäristöömme niiden koko elinkaaren ajan. Tuotteiden ja organisaatioiden ympäristöjalanjälki on Euroopan komission hanke, jolla pyritään tarjoamaan vertailukelpoista tietoa kuluttajien ja yritysten valintojen tueksi.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset

 
 
 
 
 
 

 

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

 

Rakennusala käyttää globaalisti puolet maailman raaka-aineista. Rakentamiskulttuurin kurssi on käännettävä määrätietoisesti kohti kiertotalouden periaatteita, kirjoittaa Camilla Sederholm Circblogissa.

 

TUOREIN CIRCBLOG-KIRJOITUS

 

Kotitalouksien tuottamasta jätemäärästä ja kierrätysinnosta uutta tietoa


Suomen ympäristökeskus on selvittänyt 13 kuntaseudun kotitalousjätteen määrää ja kierrätysastetta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kotitalouksien jätteiden määrää ja kierrätysastetta on arvioitu näin laajasti ja yhtenäisesti.
 

LISÄTIETOA 

Kotitalousjate superspessu

Hyviä uutisia Suomesta

Rakennustyömaa
Rakennusjäte kiertämään – uusi opas pienrakentajille 20.11.2019
Miten lajitella rakennustyömaalta ylijäänyt eristevilla, kipsilevyt tai PVC-putket? Uusi Rakentajan lajitteluopas antaa vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.
Lue lisää
Koululuokka
Nuoret ideoivat kiertotalouden liiketoimintamalleja – Circula-peli sparraajana 18.11.2019
Kiertotalous voi työllistää tulevaisuudessa yhä useampia. Kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksia havainnollistaa mainio peli Circula, joka on suunnattu erityisesti nuorille. Lappeenrannassa järjestetyssä tapahtumassa koululaiset ja opiskelijat tempautuivat pelin pyörteisiin.
Lue lisää
Biokaasubussi
Biokaasulinkillä lähes äänettömästi ja päästöttömästi 1.11.2019
Jyväskylän seudun paikallisliikenteessä on päässyt kulkemaan ympäristöystävällisesti vähäpäästöisellä biokaasubussilla heinäkuusta alkaen.
Lue lisää
Rakentajia
Pientalon rakentaminen ja jätteiden kierrätys – tavoitteena 70 % materiaalihyödyntäminen 9.9.2019
Porin kaupungin Circwaste -osahanke keskittyy muun muassa rakentamisen jätteiden kierrättämiseen ja materiaalihyödyntämiseen. Circwaste -hankkeen tilaama, Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutettava opinnäytetyö tutkii muun muassa, toteutuuko 70 prosentin kierrätystavoite pientalon rakentamishankkeessa ja miten kierrätys käytännössä onnistuu.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset


 

Nostopallo Kopioi ja kierrätä
Nostopallo Materiaaliloikka
Nostopallo Näyteikkuna
Nostopallo_Suomesta ykkönen


 

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.