Uutiset

Rakennustyomaa-PaiviTahvanainen
Julkisilla hankinnoilla voidaan vauhdittaa vähähiilistä kiertotaloutta 17.12.2019
Julkisilla hankinnoilla voidaan edistää kiertotaloutta ylläpitämällä tuotteiden ja materiaalien arvoa kierrossa ja vauhdittamalla vähähiilisiä ja resurssitehokkaita toimintamalleja.
Lue lisää
Kuvituskuva yhteistyötä tietokoneiden ääressä
Kiertojäte-hankkeessa selvitetään kuntien kiertotaloustoimia 4.12.2019
Kiertotalouteen siirtyminen tuo tullessaan uudenlaista kierrätystoimintaa. Suomen ympäristökeskuksen Kiertojäte-hankkeessa selvitetään kuntien nykyisiä ja tulevia jätteenkäsittelyyn ja kiertotalouteen liittyviä toimijoita sekä sivuvirtojen hyödyntäjiä.
Lue lisää
img
Kiertotaloutta edistävät hankkeet koottu yhteen 2.12.2019
Suomen ympäristökeskuksen ja Circwaste-hankkeen ylläpitämä työkalu kokoaa yhteen kiertotaloutta edistäviä hankkeita aluekohtaisesti ja teemoittain.
Lue lisää
Muovipakkauksia
Muovi ja muut kiertotalouden ajankohtaiset 28.11.2019
Miten jätelainsäädäntö on muuttumassa? Miten kiertotalous näkyy hallitusohjelmassa? Millaisia ideoita on ilmassa vaikkapa muovin kulutuksen rajoittamiseksi? Ympäristöneuvos Anna-Maija Pajukallio ympäristöministeriöstä piti tilannekatsauksen Circwaste-konsortion tapaamisessa.
Lue lisää
Kuva Kai Widell 285
Ympäristöjalanjälkimenetelmä tarjoaa keinoja arvioida tuotteiden ja organisaatioiden hiilijalanjälkeä 27.11.2019
Yrityksien toiminta ja tuotteet vaikuttavat ympäristöömme niiden koko elinkaaren ajan. Tuotteiden ja organisaatioiden ympäristöjalanjälki on Euroopan komission hanke, jolla pyritään tarjoamaan vertailukelpoista tietoa kuluttajien ja yritysten valintojen tueksi.
Lue lisää
img
Kiertotalous pyörimään tutkimuksen ja innovaatioiden siivittämänä 20.11.2019
Kiertotalous mahdollistaa luonnonvarojen kulutuksen merkittävän vähentämisen. Kiertotalouden edistämiseksi neitseellisten raaka-aineiden käytön vähentämiselle tulee asettaa kunnianhimoiset määrälliset tavoitteet, todetaan Suomen ympäristökeskuksen syyskuussa julkaisemassa Policy Briefissä.
Lue lisää
Kaikki uutiset